Allt om handarbete

Att pyssla med trädgården

Solen har åter igen börjat ge oss varma strålar och nu börjar kärlen i marken att mjukna så rötterna kan börja växa sig starka. Det är med det god tid att börja pyssla i trädgården. Och vad kan vara roligare nu när våren står runt knuten och tränger sig på.

Gör upp en plan

Vad som kan vara bra är att göra upp en plan på vad det är som ska göras, vad du drömmer om att göra (man kan ha långsiktiga planer som sträcker sig över flera år) samt i vilken ordning som allt ska göras. Om du är uppstrukturerad får du en bättre överblick samt mer förståelse på hur mycket hela kalaset kommer att gå på. Vad som kan vara bra när du planerar är att dela upp trädgården i olika delar: altan, fri yta, gräsmatta, matdel. Detta för att kunna fokusera på det område du anser behöva mest kärlek. Ofta handlar det om att ha en bra matplats där alla kan samlas och grilla och bara njuta av varandras sällskap. Men vad som är det härligaste och mest självklara är att ha en bra och fin gräsmatta. Och för att få till en sådan behöver inte vara så svårt.

En fin gräsmatta

JademattaLite gödsel och lite vatten kan skapa underverk på en lite sargad gräsmatta. Men om du känner att den är bortom all räddning är det bästa alternativet att kontakta Jademattan där du enkelt och smidigt kan få en färdig gräsmatta som du kan njuta av hela sommaren. Här vid sidan ser du modellen för hur du ska få till din matta. På deras sajt kan du läsa mer om de olika stegen för att få till din perfekta gräsmatta. Vi garanterar att den kommer få grannarna att bli gröna av avund, dock inte lika gröna som din gräsmatta.