Allt om handarbete

Billigare julklappar

Om cirka tre veckor är det julafton och många barn är såklart otroligt spända och förväntansfulla redan nu. För många, speciellt barn, är det här den absolut bästa tiden på hela året. Inte nog med att man får vara ledig i flera dagar och till och med träffa jultomten. Man får även julklappar och dessutom äta godis, bullar och kakor nästan varje dag. För småbarnsföräldrar kan julen bli en ganska dyr högtid eftersom man självklart vill ge sina barn allt de önskar sig och lite till. Julen är till för de små och om det är någon gång på året som de ska bli bortskämda med både julklappar och godis så är det på julen. Har man många barn kan det till och med vara svårt att ha råd med allt man vill ge dem. Oftast bryr sig dock barnen mer om antalet julklappar än att varje paket faktiskt innehåller något dyrt eller extravagant. Att ge bort småsaker som målarblock, hårspännen eller färgpennor är minst lika uppskattat som något dyrt och flashigt.

Några knep för att komma lite billigare undan

1. Beställ barnens leksaker på nätet. På internet är utbudet större än i de vanliga leksaksbutikerna och du behöver heller inte stressa runt på staden och trängas eller köa med hundratals andra julklappshandlare. På många sidor erbjuder de dessutom gratis frakt och det är nästan alltid lägre priser än i butikerna.
2. Gör dina egna julklappar. Sticka ett par gosiga sockar eller en mysig tröja till barnen. För den riktigt duktiga kanske en idé kan vara att sticka ett motiv på tröjan. Till exempel barnets namn, namnet på barnets idol eller en avbild av barnets tecknade favoritfigur.
3. Leta upp rabattkoder på internet och köp dina julklappar till rabatterade priser. Hittar du inte rabattkoder för just barnsaker så kan du handla resterande julklappar med rabatt och på så sätt få mer pengar över till barnens klappar.

Det viktigaste är självklart att barn och vuxna får en mysig jul tillsammans. Se till att baka tillsammans, titta på julens filmer tillsammans, hjälp barnen att bygga snögubbar och låt barnen vara med att klä granen så kan inte julen bli annat än mysig och kärleksfull.