Allt om handarbete

Fixa barnkalaset!

Barnkalas

För många barn är kalas och fest något av det absolut bästa man kan uppleva. Det är därför viktigt att man som förälder ser till att ens barn verkligen får minnesvärda och roliga kalas när de fyller år. Det finns mycket man kan göra, med relativt enkla medel för att ge barnet och dess gäster en oförglömlig dag. Lördag eller söndag är de ultimata dagarna att ha barnkalas. Börja med att fixa riktigt fina inbjudningskort tillsammans med ditt barn. Inbjudningskort barnkalas kan se ut i princip hur som helst och det är såklart helt upp till barnet hur de ska se ut. Antingen köper man färdiga kort med till exempel bamse eller annan favoritfigur på och låter sedan barnet, beroende på vilken ålder barnet är i såklart, skriva sina vänners namn, adress + information om kalasets datum, tid och plats. För den kreativa familjen kan det såklart vara roligt att göra något lite extra av inbjudningarna. Kanske pyssla ihop egna kort med glitter, färgat papper, tuschpennor, vackra band etcetera, spela in en videoinbjudan eller något helt annat.

Att ha ett maskeradtema på kalaset är alltid en riktig stämningshöjare. Om ditt barn inte har någon speciell favorithobby eller liknande som man kan använda sig av i temat så kan populära maskerad-teman till exempel vara:

•    Prinsar och prinsessor
•    Pirater
•    Djur
•    Disney-figurer
•    Indianer och Cowboys

När man har maskeradtema brukar det få igång barnen ganska direkt och snabbt blir barnen inspirerade till nya lekar tack vare allas roliga dräkter. Har man till exempel pirat-tema kan det vara väldigt roligt att ha en spännande skattjakt där priset är varsin liten kista fylld med godis och guldpengar i choklad. För den som vill ta det ett steg längre är det alltid uppskattat att hyra in någon typ av trollkarl eller annan underhållning. Att dessutom ha en stor födelsedagstårta formad efter något som passar temat, kanske ett piratskepp eller liknande, är heller aldrig fel.