Allt om handarbete

Ordna en fest med ballonger

När man ska ha fest är det alltid roligt att ha ballonger med. Det skapar förutom en trevlig stämning också är en fin dekor för rummet. Ballonger är vanligt att ha på fester särskilt på barnkalas, men även på vuxenfester som när man fyller jämnt 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 eller 100 år bara för att ta några exempel. Ballonger finns också i många olika former och storlekar, liksom att det finns många olika färger. Man kan köpa ballonger på många olika ställen idag såsom i matbutiker, leksaksaffärer men också på nätet, exempelvis via Gasballonger.se.

Tänka på vid internetköp

Alla gånger man ska handla via internet gäller det att tänka på vissa saker som man måste vara varsam med.

  • Handla bara av seriösa företag som tydligt visar upp säkra betalningssätt.
  • Betala hellre med faktura än med kort om man är osäker.
  • Läs igenom företagets villkor vid köp.
  • Ta reda på om det finns öppet köp och ångerrätt, och i så fall hur den gäller.

Det är väldigt viktigt att göra på det sättet så att man inte förlorar pengar, om det är en oseriös firma. Enklast är att börja med en googlesökning där man snabbt kan få reda på hur många som tidigare använt företaget och se om de är nöjda eller ej. Därefter kan man gå in på hemsidan och göra sin beställning, men vara aktsam med att se efter om de varor man vill ha finns i lager. När man sedan ska beställa är det som sagt bättre att vänta med betalningen, och ta en faktura, för att då får man se först om man får varorna innan man betalar. När man sedan fått hem sina varor ska man vara noggrann med att först kolla så att allting man har beställt har kommit för att sedan gå och betala sin faktura och helt enkelt göra det i tid så att man inte hamnar i händerna på Kronofogden och Inkasso.

Vill man ha fler råd om säkra köp rekommenderas att gå in på Konsumentverkets hemsida som har all information om säkra köp både över disk men också på internet.