Allt om handarbete

Pyssel är inte bara för tjejer

Är du en man som brukar beställa hem kalsonger på nätet? Då är steget inte långt från att klicka hem andra saker som är mycket roligare. Gillar du att pyssla finns det en mängd bra sidor på Internet där du hittar ett enormt utbud av roliga saker som du kan sysselsätta dig med.

Olika typer av pyssel

Många människor har nog en uppfattning om att pyssel är mest för tjejer men det stämmer inte alls. Det finns många olika saker du kan göra utöver att trä pärlor på halsband och sticka mössor och halsdukar. Gillar du att måla och teckna? Då kan du köpa några vita canvasdukar, några basfärger och en pensel och sen är det bara att sätta igång. Låt fantasin flöda!

Även barn brukar gilla och pyssla och vad kan vara bättre än att spendera lite kvalitetstid genom att vara kreativa tillsammans? Gillar ni att baka kan ni ge er på att skapa dekorativa muffins. Efter att ni har bakat era muffins kan ni blanda till en smörkräm som ni kan färga i olika färger för att sedan spritsa över toppen. Därefter kan du kavla ut rosa sockerpasta och skära ut en valfri form, som ni sedan trycker dit med hjälp av en tandpetare. Det kan exempelvis vara ett hjärta, en stjärna eller någon annan form ni tycker är fin. Sedan kan ni dekorera med strössel och så vips har ni skapat ett riktigt snyggt konstverk som dessutom är fullt ätbart.

Gillar du inte att baka kan ni alltid testa på att göra egna tvålar, stöpa ljus, göra en scrapbook, eller varför inte klippa och färglägga ett par snygga girlanger som kan användas till barnkalaset.