Allt om handarbete

Stickning är både ekonomiskt, personligt och kreativt

Stickning och virkning är ett klassiskt sätt att skapa varma kläder. Allt från halsdukar, vantar och mössor till varma tjocktröjor, koftor och strumpor är det vanligt att den händige personen stickar på egen hand. Förutom att det är otroligt avkopplande och mysigt att sitta och sticka eller virka så är det dessutom kreativt och ekonomiskt. Istället för att köpa en dyr halsduk för flera hundra kronor köper man istället garn för någon femtiolapp och stickar sig egen halsduk. På så sätt blir det otroligt mycket billigare samtidigt som man får halsduken i precis den färg, mönster och storlek som man vill ha den.

Personliga kläder

Den som är duktig på att sticka eller virka är antagligen van med att ta emot beställningar från nära och kära. Självklart är det roligare att ha en stickad vintertröja som är unik och som dessutom är precis som man vill ha den, än att ha en exakt likadan tröja som majoriteten av alla andra har, eftersom den är köpt på H&M, Zara eller annan populär butikskedja.

Nej, kan man sticka själv så ska man definitivt göra det så mycket det bara går. Och har man en vän som kan sticka så är det perfekt att ”anlita” denne för att få en helt unik tröja, mössa eller halsduk.
Att ge bort presenter som man har skapat själv är dessutom både roligt och uppskattat. Vem tycker inte om att få en personlig present som är skapad just till en själv?

Någon som däremot inte går att sticka eller virka är byxor, häftiga t-shirts eller andra klädesplagg som med fördel är gjorda i jeanstyg, bomullstyg eller annat skönt material. Det är antagligen ingen som skulle trivas i ett par stickade byxor. Att virka och sticka det man kan är däremot både roligt och ekonomiskt, och det kommer då kännas bättre att lägga pengar på de där jeansen, blusen eller jackan, eftersom du sparat in de pengarna på annat håll.