Allt om handarbete

Stickning är det nya hårda

För alla som tänker att stickning bara handlar om lugn och ro och att det bara är äldre damer som sitter och stickar bör tänka om – genast!

522906-clews-in-heart-formDen nya trenden i samhället heter stickning. Nu stickar vi inte bara för att få lugn och ro, det är ett extra plus i det hela. Nu stickar vi för att vi vill komma ut med ett politiskt budskap.

Stickgrafitti

I stickgruppen Grafittistickarna handlar det mycket om att istället för att klä in staden med massa färgglad graffitti, klä in staden med en massa värmande garn som får pryda lyktstolpar och parkbänkar.

”Vi vill glädja andra och få folk att stanna till i den här stressiga miljön vi lever i”

Citatet kommer från Fröken Pinkelink, en av medlemmarna i Grafittistickarna. Och det är inte bara denna grupp som vill försöka skapa en förändring i samhället och få oss människor att tänka till. Cirkus Cirkör har gjort en hel föreställning om just stickning som heter Knitting for peace.

Knitting for peace

Denna föreställning går ut på att försöka att skapa en bättre värld genom maskor och garn. Och visst är det ett vackert sätt att försöka skapa en bättre värld på och få oss människor att tänka lite annorlunda. Om du själv känner att detta med stickning kan vara något för dig så är det absolut inga svårigheter att ta tag i den biten. Här kan du hitta nya rabattkoder så du kan beställa hem från nätet och få tag på dina prylar du behöver på ett mycket smidigt och billigt sätt.

Mer garn åt världen säger vi!