Allt om handarbete

Tills döden skiljer er åt

Det finns relativt få tillfällen i livet som är lika storslagna som när man får barn. Det som ligger närmast enligt många är nog den dagen då man gifter sig. För att komma dit gäller det att någon, eller man själv, friar till den där speciella personen. Som vuxna människors version av att fråga chans ungefär. Så hur ska man då gå till väga när man friar för att det ska bli så fint, romantiskt och oförglömligt som möjligt?

Att fria

Vissa par kommer mer eller mindre överens om att gifta sig. Mycket av praktiska, juridiska och ekonomiska skäl även då kärleken självklart finns där som en avgörande grundstomme. Oavsett om man är kristen eller inte så är det många som vill gifta sig som ett tecken på kärleken man delar med sin partner. Att fria är självklart både nervöst och roligt och eftersom man förhoppningsvis bara behöver göra det en gång i livet vill man såklart att det ska bli en stund som man aldrig glömmer. Så hur kan man då göra för att den här stunden ska bli både lyckad och oförglömlig?

Ja, man ska nog antagligen inte göra som i filmen ”Sommaren med Göran” där Göran lägger en förlovningsring i champagneglaset utan att säga något, vilket såklart resulterar i att tjejen sätter ringen i halsen. Nej – nog finns det mer romantiska sätt att sköta frieriet på. Många väljer att göra det på det klassiska sättet genom att överraska med att gå ner på knä vid en romantisk middag medan andra vill göra det mer speciellt och personligt utformat.

För den pyssligt lagda kan det vara kul att placera ut små ledtrådar som din partner kommer stöta på och följa under en hel dag tills de tillslut leder henne eller honom till en romantisk plats där du väntar med ring och frieri. Ett annat sätt är att överraska i vardagen där din partner minst anar det. Till exempel sätta ringen runt kaviartubens öppning så att din käresta hittar den under frukosten när han eller hon ska skruva av tubens kork. Oavsett hur man gör så kommer stunden garanterat bli både oförglömlig och personlig eftersom den sker mellan två personer som älskar varandra och förhoppningsvis kommer leva resten av livet tillsammans från den stunden.